Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna
Fri frakt över 999:- / Snabb leverans / Fri retur

Rackguiden

Rätt padelrack för dig!

En enkel guide för att underlätta ditt val av padelracket. 

 

Padelrackets form och balans 

Man kan dela in padelrackens olika former i tre kategorier: Rund, Dropp och Diamant.

Likaså finns det tre olika typer av balans på padelracken: Låg, Medel, Hög. Rundformade padelrack:

Lämpar sig bäst för nybörjare och motionärer då de uppfattas som följsamma och mer lättspelade tack vare sin stora sweetspot och låga balans.

Exempel på ett rundformat padelrack:

Sidespin AW6 Blå


Droppformade (Hybrid) padelrack:

Ser ut som det låter och kan enkelt beskrivas som en kombination av diamant och rund racketform. Sweet spoten sitter något högre upp än i det runda racketen men inte lika högt som i det diamantformade och därmed lämpar sig ett droppformat rack till nyböjare som vill advancera men även för tävlingsspelare. 

Exempel på ett droppformat padelrack: 

Enebe Supra carbon 2021


Diamantformade padelrack:

Har ofta en högre balanspunkt vilket gör de mer framtunga. Vanligtvis ger dessa racken bra fart och kraft men sämre kontroll. Denna formen lämpar sig generellt till mer advancerade spelare. 

Exempel på ett diamantformat padelrack:

Cartri Volcano 2021


Vikt

Ett lättare racket (360g) lämpar sig oftast för nybörjare, juniorer och motionärer. Kan även vara ett lämpligt val vid rehabsyfte eller armbågsbesvär. Är du en spelare som vill ha mer fart och kraft kan ett tyngre padelrack vara ett bättre val för dig.

 

Träffytan

En hård yta ger mer kontroll men mindre fart, medan en mjuk yta ger mindre kontroll och mer fart. De nyare modellerna brukar ha strävare yta för att hjälpa till med att få spinn på bollen. 

 

Sammanfattning

Är du en nybörjare kan det vara fördelaktigt med ett rundformat padelrack. Men det finns inget rätt eller fel så välj den typ av rack som du tror passar dig och din spelstil bäst.

Dessa riktlinjer är endast tips och råd för i slutändan, anser vi att du ska trivas med ditt rack oavsett vikt, form eller utseende. 
Tveka inte att höra av dig till oss för tips och råd.

          Exempel på padelrack för nybörjare.